Frontignan, France - Polarsteps

115 / 1302 Vandaag is Jop jarig, mijn schoonzoon. Jop, gefeliciteerd met je verjaardag. Ik bel je. Het was een loodzware dag. Gisteren had ik wind in de rug, vandaag tegen. En niet zo'n klein beetje ook, harde wind (12 op de schaal van Beaufort). Ik heb ruim tien uur op de fietst gezeten, de langste zit tot nu toe. Bijna 25 km over kiezelstenen en daar werd ik niet vrolijk van. De route was verder niet spectaculair. Je rijdt langs het Rhone kanaal en door het gebied waar zout wordt gewonnen en flamingo's (zie foto. Even inzoemen) hun voedsel zoeken. De Middellandse Zee heb ik inmiddels gezien. Vanmorgen moest ik mijn eigen ontbijt klaar maken. Ik was de enige gast en de eigenaar was er niet. Hij had wel zoveel mogelijk klaar gezet. Ik kreeg nog een mailtje van hem met de mededeling dat de boter, melk en jus d'orange in de koelkast stond. Met een half pak brood en jam ging het prima. Het brood heb ik geroosterd en dat smaakte goed. Door al het klimwerk en wind tegen heb ik stevige bovenbenen gekregen. De spiermassa is zo enorm toegenomen dat ik mijn eigen knieën niet meer kan zien. Dat belooft wat als ik over een paar dagen de Pyreneeën over steek.
  1. AlexRamakers
  2. Fietstocht van Katwijk aan Zee naar Gibraltar v.v.
  3. Frontignan