Sant Boi De Llobregat, Spain - Polarsteps
105 km / 1800 km
Voor degene die gisteren het verhaal hebben gemist, kunnen dat alsnog lezen. Op de een of andere manier is het verhaal verloren gegaan en moest ik het opnieuw maken.
Vandaag deed de navigatie het weer perfect. Ik heb het verwijderd en opnieuw gedownload. Moet het alleen nog inrichten zoals ik het wil hebben.
Het was vandaag, tot Barcelona, een vlotte rit. Wat een drukke stad is dat. Ik wilde even naar de Ramblas om balletje, balletje te gaan spelen, maar bedacht me toen dat ik met dat spelletje mijn fiets zou kunnen verliezen. Hoewel mijn fiets niet onder een bekertje past, heb ik het risico maar niet genomen.
Op enkele fietspaden na moet je je weg tussen de voetgangers zoeken. Het is stoepie op stoepie af. Dat schiet totaal niet op. Dus bedacht ik mij, dat ik gewoon maar op de weg zou gaan fietsen. Dat werd door sommige automobilisten niet in dank afgenomen. Toeteren en met hun vinger wijzend naar de stoep wilden ze mij van het asfalt drukken. Maar dan kennen ze mij nog niet. Ik dacht: 'krijg allemaal maar de Ramblas, ik blijf gewoon op de weg fietsen.' En zo kon ik toch nog redelijk opschieten, hoewel anderhalf uur door een stad is toch wel erg lang.
Vandaag weinig foto's. Ik had mijn aandacht op het verkeer gericht.
Morgen richting de kust.
AlexRamakers
Fietstocht van Katwijk aan Zee naar Gibraltar v.v.
Sant Boi De Llobregat