El Ejido, Spain - Polarsteps
97 km / 2693
Het was een pittige dag. Vanmorgen verliet ik het bergdorpje. Navigatie Komoot en Google map gaf bij de eerste kruising verschillende opties. Komoot ging links en Google ging rechts. Google heb ik nog nooit gevolgd dus nam ik een keer Google. Na de klim van gisteren werd het nu afdalen. Plotseling hield de weg op. Een deel was door het noodweer weggeslagen en het andere deel was onvindbaar. En toch moest ik van Google de weg volgen. Voordat ik het wist liep ik in een rivierbedding. Door de regenval was het glibberig en modderig. Na een kilometer geploeterd te hebben zei Google dat ik verkeerd zat. Ik weer terug. Gelukkig maar een klein stukje omdat ik aan de oever bandensporen zag. En die ben ik gaan volgen en zo kwam ik uiteindelijk op een landweggetje. Maar Google bracht mij ook naar een praktisch onneembare heuvel, paralel aan een snelweg. Ontzettend steil met keien watergeulen etc. Meter voor meter duwde ik de fiets omhoog.
Uiteindelijk kwam het allemaal goed, maar is was bekaf.
Vanmorgen simpel ontbijtje. De eigenaar sprak zeer gebrekkig Engels. Hij vroeg aan mij of ik een gebakken eitje wilde. "Kan het ook een gekookt eitje zijn?", vroeg ik en toen kreeg ik een ei dat in gekookt water is gegooid. Ook lekker, maar ik wilde het gekookte ei meenemen voor onderweg.
Gisterenavond heb ik mijn wasjes gedaan. Was vanmorgen nog nat. Twee shirtjes en mijn fietsbroek heb ik gewoon aangetrokken, maar mijn sokken, fietsonderbroek en gewone onderbroek heb ik achter op de fiets opgehangen. En nu is het droog.
Mijn fiets zit onder de modder. De voortassen heb ik net onder de douche gezet. Dus die zijn weer schoon.
Morgen weer verder.
AlexRamakers
Fietstocht van Katwijk aan Zee naar Gibraltar v.v.
El Ejido