Almuñécar, Spain - Polarsteps
99 km / 2792 km
Het was vandaag weer veel en zwaar klimmen. De omgeving was, op een enkele plek na, prachtig. Mooie vergezichten bij een strak blauwe hemel en zee. De temperatuur was aangenaam, hoewel je tijdens het klimmen het snel warm kreeg.
De dag begon met een prima ontbijt. Met een eitje en een bakje yoghurt in de broekzak verliet ik 07:30 de ontbijtzaal.
Alle spullen weer op de fiets geladen en gaan. Omdat het warmer was dan afgelopen dagen deed ik een shirt uit. Dat is altijd een heel gedoe: stoppen, pet af, zonnebril en speakers af en dan kan een shirt uit. En, als het goed gaat, in omgekeerde volgorde alles weer om- en aandoen. Dan stap je weer op de fiets en gaan. Na een afdaling kwam ik er achter dat mijn zonnebril en oorspeakers niet om had
Vol in de remmen. Gelukkig hingen ze nog aan de tas achterop. Opgelucht fietste ik weer verder. Totdat ik besefte dat ik mijn pet niet ophalen. Weer volop in de remmen. Helaas de pet was verdwenen. Ik heb gelijk een opsporingsbericht doen uitgaan (zie filmpje). Ik zag iemand lopen met een sombrero en ik dacht er nog even aan om de sombrero stiekem van zijn hoofd te plukken. Maar om geen moeilijkheden te veroorzaken heb ik dat maar niet gedaan. Gelukkig heb ik nog een hoed bij mij en die heb ik nu op mijn hoofd. Zit ook lekker, maar als ik hard van de helling fiets moet ik de hoed even in mijn hand houden. Anders ben ik die ook kwijt. En je moet hier echt iets op je hoofd hebben.
Morgen weer verder.
AlexRamakers
Fietstocht van Katwijk aan Zee naar Gibraltar v.v.
Almuñécar