Hindolakhal, India - Polarsteps

We zijn voor dag en dauw opgestaan om de zonsopgang bij de Kunjapuri tempel mee te maken, vanwaar je ook de Himalaya toppen kan zien. 50 yoga meisjes hadden hetzelfde idee en konden helaas hun namaste snaveltjes niet houden en wisten de magische sfeer te verpesten. Een groepje late Chinezen wilden ondanks hun aankomsttijd toch de beste plek en klommen op het dak van de heilige tempel. *We hebben ze in stilte allemaal naar de Hello verwenst..* De tocht (5,5 uur) naar beneden van de tempel (1650m hoog) naar rishikesh (360m) was fantastisch!! Zulke prachtige uitzichten, heerlijk frisse lucht, geurige kruiden, alles in bloei, en al die enthousiast zwaaiende kinderen bij de kleine lime groene en paarse boerderijtjes waar ze de ossen voor de ploeg hadden staan. Bij een turquoise geverfde boerderij was er trouwerij geweest. De zelfgemaakte slingers van aan een lint geknoopte gekleurde folie reepjes, hing nog vrolijk over het erf. Ook op een gewone dag als deze hadden de vrouwen tijdens het vegen, melken, pompen of ploegen ook hun mooie gewaden aan met goud afgewerkte sjaals en overal armbanden. Hier mag je elke dag je mooiste kleren aan. Deepak de gids kletste onderweg met iedereen die hij tegenkwam. Hij hield van zn leven en dacht terug over zn 3maanden in Mumbai “Pfft people there don’t have time for each other.” Tijd was hier zeker genoeg, of hij stond stil. We kwamen onderweg langs een Camp waar we chai hebben gedronken en toen we de weg overstaken kwamen we een jakhals tegen. We eindigden bij een waterval waar we gelijk in zijn gedoken, heerlijk koud na 4 uur wandelen. De bovenbenen en kuiten stonden goed strak die avond. We hebben het er maar uitgeyogaat alsof de wereld er vanaf hing: met touwen en het volle gewicht van een Indiër op me toen ik in de downdog stond. Lekker die kuitjes oprekken. Oh ja, er lag een koe op de kunstgrasmat in (ja in) ons favo restaurant. Dit was Noord India voor ons. Nu met de nachttrein op naar rajasthan. Thank Reading For You :)
  1. India
  2. Hindolakhal