Pushkar, India - Polarsteps

We zijn in rajasthan!! Al gelijk toen we van t station aankwamen merkte we het verschil: de sjaals/ hoofddoeken werden voor mond en neus gedragen en naast de honden en koeien zien we hier kamelen! In pushkar aangekomen droppen we onze tas en gaan de camel fair op, deze begint over twee dagen voor het publiek maar nu wordt er volop gehandeld in kamelen en paarden. We kunnen tussen alle dieren door lopen en we kijken onze ogen uit. Sommige marwari paarden zijn zooo mooi! Met spierwitte vacht, hun krul oortjes, sierlijke ronde halzen en felblauwe ogen. Ze zien er magisch uit. En ze dansen!! Ze staan aan touwen of onder afdakjes, en worden dan af en toe het stofpad opgenomen om mee te pralen. Ook de kamelen zijn mooi opgedoft. In hun vacht zijn patronen geschoren, en ze zijn versierd met zwarte verf. Ook hebben ze bellen om hun enkels en gekleurde pompoen kettingen op. Ook hebben ze een soort spijker door hun neus met daarop een gekleurde bloem. Dat voelt vast heerlijk voor ze. Ook prettig kijken. We gaan van het pad af en lopen door de geïmproviseerde kampen. Gelijk worden we belaagd door gipsy kinderen die je gelijk betasten. Die zijn dus overal irritant. Er gebeurd ook hier weer veel te veel tegelijk in 3 minuten en een straal van 15meter om het allemaal goed in te kunnen nemen en na te vertellen, maar hier toch een poging: voor ons gaat een kameel zelf effe aan de wandel en stapt doodleuk door het gipsy-kids’ speelparadijs van net ingedamde onder water gelopen autoband sporen, de kids spurten gillend uit elkaar; ondertussen wordt er links daarvan een geitje geboren. Net daarachter, valt een vrouw gillend een man aan die op een soort bank ligt, ze stort zich er al meppend en maaiend en met haar volle gewicht bovenop. Iedereen gaat een beetje eromheen staan en kijkt ernaar. En een paar meter hiervandaan eindigt het schouwspel met een echte show; straattheater over een slang in iemands broekje. Ilikeitalot
  1. India
  2. Pushkar