Usaquén, Colombia - Polarsteps
Zaterdag heb ik een rustig werkdagje, waarop ik toch echt nog wel last heb van de hoogte en vermoeidheid van de persreis in Peru. Wanneer ik om 19 uur even een aflevering van Ik Vertrek wil kijken val ik in slaap en word ik pas zondagochtend 7 uur wakker. Dat had ik blijkbaar nodig!
Reinout appt al vroeg om te gaan hiken. Ik voel me vandaag een stuk beter, dus dat lijkt me een goed plan. We zitten al om 9 uur in de taxi richting Usaquèn in het noorden van de stad. Vanuit hier beginnen we aan een pittige klim omhoog. Ik heig enorm op deze hoogte, maar voel me verder wel goed. We klimmen naar de top op 3180m en hebben een werkelijk schitterend uitzicht over Bogotá. Wat is deze stad toch groot! Er is bovendien geen betere manier om te wennen aan hoogte dan een klim naar grotere hoogte en dan weer afdalen. En dat voel ik. Na de hike voel ik me top!
Aan het eindpunt belandden we op een Colombiaanse fair ‘family day back to the roots’. We nemen een kijkje in de hoop dat er eten is. En dat is er! Bij diverse kraampjes worden o.a hele varkens gebraden. We eten een heerlijke lunch met op de achtergrond een Colombiaanse band en later zelfs nog Bingo!
Eenmaal thuis ga ik weer aan het werk. Heerlijk dagje zo!
Colombia
Usaquén