Bali, Indonesia - Polarsteps

Een middagje op pad met Janneke en zoveel gezien! Zelfs voor haar zijn twee van de drie plekken die we bezoeken nog onbekend. Eerst een bezoek aan de Tanah Lot tempel. Een erg toeristische tempel, maar wel een bijzondere op een rots in het water. Toch leuk om even te zien. Ik ben tenslotte nog niet tempelmoe 😉. Daarna rijden we door naar Joshua district, een art center en cafeetje met uitzicht op de rijstvelden. Wat een mooie plek! Ze hebben er zelfs een co-working space, leuk om hier een keer te zitten, uitkijkend over de rijstvelden. Na een verfrissend sapje rijden we door richting het strand. De route is erg mooi en we komen onderweg ook nog een ceremonie tegen. De Balinezen zijn gek op ceremonies en rituelen. Je komt dit (en de kleurrijke offerbakjes) echt overal tegen. Het is leuk dat Janneke Indonesisch spreekt, want daardoor raak je snel aan de praat. Maar eigenlijk spreekt iedereen ook Engels en zijn de mensen altijd wel in voor een praatje. Het doel van onze tocht is een warung (lokaal restaurant) op het strand waar ze goede kreeft schijnen te serveren. Het restaurant heet dan ook niet voor niks Warung Tulus Lobster. Maar voordat we hier voor een sunset diner aanschuiven, brengen we eerst nog een uurtje aan het strand bij een rustige beach club door. We zitten hier op 25 min rijden met de scooter van Canggu en er is slechts een handvol toeristen te vinden. En wanneer we rond zonsondergang aanschuiven voor het diner bij de Warung zijn we zelfs de enige toeristen tussen verder alleen maar locals. Er is traditionele muziek en de setting is geweldig. En ook het eten is heerlijk (en spotgoedkoop!). We eten geen kreeft, maar wel vis en iets uit een schelp. Het smaakt allemaal erg goed. Als de zon helemaal onder is rijden we weer terug naar Canggu en heb ik in een middagje een prachtige indruk van Bali gekregen. Ik ben positief verrast dat je in zo’n korte tijd al snel weg bent van het massatoerisme. Maar ook over de extreme vriendelijkheid van de Balinezen. En wat is het hier mooi!
  1. Bali
  2. Bali