Banjar Badung, Indonesia - Polarsteps
Laatste dagje Canggu en het begin van mijn vakantie. Ik ben zoals altijd weer voor zonsopgang wakker en gebruik de vroege uurtjes om mijn werk af te ronden. Als alles af en overgedragen is, pak ik een laatste uurtje zwembad mee. Dat worden er al snel twee, want ik zit gezellig te kletsen met wat medebewoners van Camp308.
Als Janneke aankomt gaan we, samen met Nicole, een mede nomad die ik jaren geleden heb leren kennen op de nomad cruise, lunchen. Ook weer erg gezellig. We besluiten dat het een mooie gelegenheid is om wijn te drinken en zitten uiteindelijk een paar uur te kletsen. Eenmaal terug in mijn hotel is het dan echt tijd om te gaan. Ik pak mijn tas in, bestel een Go-Jek en stap achterop de scooter die mij naar Ubud brengt. Ik luister onderweg een podcast en voor ik het weet ben ik al bij mijn accommodatie in Ubud. Een nette kamer weer!
Ik ben natuurlijk hartstikke moe omdat ik midden op de dag wijn heb zitten drinken, maar ik sleep mezelf nog even naar een restaurantje in de buurt. Een schot in de roos, want het eten is gezond Ên erg lekker. Oh en nog healing ook! Jaja...
Eerste indruk van Ubud: đ§đŧââī¸
Totaal anders weer dan Canggu. Dit is the place to be voor yoga en spiritualiteit, terwijl Canggu het paradijs is voor digital nomads, hipsters, fitgirls en influencers. Ik kijk ernaar uit om meer van het stadje te ontdekken morgen. Maar eerst ga ik een dagje fietsen door de rijstvelden met Baja bikes. En daar heb ik superveel zin in, want als het goed is mag ik weer op een e-fatbike. En dat vind ik heel leuk đ.
Bali
Banjar Badung