Gianyar, Indonesia - Polarsteps
Ik begin mijn eerste dag in Ubud met een fietstour. Ik had er hoge verwachtingen van, maar dat viel een klein beetje tegen. Het was wel een mooie fietstocht, maar ik was in mijn eentje met de gids (altijd een beetje ongemakkelijk vind ik dat) en het was iets korter dan ik verwacht had. Wel een leuke manier om een eerste indruk van Ubud en omgeving te krijgen. Het is hier ook erg groen.
Ook leer ik meer over de traditionele Balinese woningen, wat wel leuk is, want mijn hotelkamer zit ook in zo’n huis en die is hetzelfde opgebouwd. Het lijkt net een tempel, maar het zijn verschillende gebouwtjes voor verschillende familieleden, een familietempel, de keuken en het huisje op palen is voor de rijstvoorraad. Elke familie heeft namelijk een eigen rijstveld, puur voor consumptie en offers. Toch weer wat geleerd.
Bij de tour zit ook nog een coffee & tea tasting. Een beetje een toeristendingetje en ook hier weer erg ongemakkelijk, omdat het vrouwtje dat me rondleidt tegenover me gaat zitten terwijl ik 12 kopjes koffie en thee ga proeven. Moet ik die dingen nu zo achter elkaar naar binnen gieten terwijl zij toekijkt? Wat is de bedoeling? Het feit dat elk kopje vol suiker zit, zorgt ervoor dat ik alles netjes proef, maar niet opdrink. De koffie is ook nog eens voorzien van melk, jammer, want het waren wel interessante smaken.
Als ik na de tour nog wat rondgelopen heb in Ubud, besluit ik spontaan naar een sound healing te gaan in de Pyramids of Chi. Een bijzondere ervaring en wat is het mooi! Compleet ontspannen kom ik na de 1,5 uur durende sessie weer naar buiten. Heerlijk na de drukte van Ubud. Ik eet er ook gelijk maar voor ik terugkeer naar mijn hotel. Het is weer mooi geweest voor vandaag.
Bali
Gianyar