Tallinn, Estonia - Polarsteps
We hebben Riga verlaten en zijn in 4 uurtjes met de bus doorgereisd naar Tallinn in Estland. Hier hebben we weer een mooi appartementje en na even snel wat werk te hebben gedaan, gaan we Tallinn verkennen.
In een paar uur tijd zien we al veel. Het oude centrum is prachtig. Toeristisch ook, maar met een reden. Het stadje doet middeleeuws aan en verrast ons gelijk positief.
We hebben gelezen dat zich buiten Old Town een hipsterwijk bevindt met winkeltjes en restaurants in oude houten huisjes. De huisjes vinden we, het hipsterdeel niet direct. De huisjes zijn kleurrijk en een prachtig gezicht. Vooral omdat het straten achter elkaar doorgaat, dus niet één lullig rijtjes huisjes. Even later vinden we alsnog waar we naar op zoek waren, ‘Depoo’, allemaal restaurantjes in oude trein wagons en fabriekshallen. We eten hier bij het hipste tentje sinds de hipster. Alles is aanwezig, van mannen met bretels, baarden en tattoos tot motoren, chesterfield banken, emaille servies, craft beers, burgers en pulled pork. En het eten is ook echt top én niet duur. One sixty is dus toch nog net iets meer dan een leuk hipstertentje. Goede vondst weer!
Riga, Tallinn & Helsinki
Tallinn