tp. Hội An, Vietnam - Polarsteps
Een dagje scooteren in de omgeving van Hoi An. In een mum van tijd zaten we op het strand. Heerlijk pootjebaden in de Zuid-Chinese zee. Prachtig kristalhelder water en mooi wit zand. Onder de palmbomen heerlijk wat gedronken.
Daarna les 2 voor gevorderde scooterrijders: parkeer je scooter niet in de zon😳 your butt will burn. 😎.
De omgeving verder verkent en al doende werden we uitgenodigd om bij een familie thuis wat te komen drinken. Middenin een gebied met 'coconut trees' waar de kokospalmen in brak water staan. De rivier heeft immers een open verbinding en we zijn nog geen kilometer van zee.
We belanden in een gevlochten mandbootje, met traditionele hoed en hengel aan het vissen tussen de wortels van de palmen. De vangst bestaat uit krabbetjes. Als aas gebruiken we stukjes vis en het binnenste van een schelp. Binnen een uur hebben we meer dan 10 krabbetjes te pakken. Uiteindelijk drinken we nog wat bij de familie en vlecht tante van 62 van de palmbladen een ketting, Ring en armband voor ons. Al met al een leuk inkijkje in het leven van deze mensen al weet je dat het vermaak puur voor de toeristen is.
Vietnam rondreis
tp. Hội An