tp. Phan Thiết, Vietnam - Polarsteps

Vanochtend rustig op gang gekomen. Een ontbijtje in het Mexicaanse restaurant voor aan de weg. De plannen voor morgen besproken: op naar Saigon. Maar vanochtend eerst even in de zee zwemmen. Heerlijk om even af te koelen😅 In de middag gaan we de omgeving verkennen. In een oud BJC jeep allereerst naar een zanderige riviertje gereden. Een prachtige wandeling stroomopwaarts door rood zand. Het water is pislauw en egaal rood van kleur. Eerst lopen we tussen de bomen, maar even verder wordt de begroeiing minder en doemen krijtachtige rotsen op. De afwisseling van de witte rotsen en het rode zand geven een uniek contrast. De volgende stop is bij de vissersboten die niet aan een kade komen, maar voor het strand lossen. De vis wordt met de typisch Vietnamese tobbes, of in manden, wadend door het water, aan land gebracht. Daar wordt de lading gelijk uitgesorteerd en verhandelt. In schriftjes wordt precies bijgehouden hoeveel kilo er binnenkomt. Het gebied staat ook bekend om zijn witte zandduinen. We nemen een kijkje bovenop de zandduinen. Lopen is te ver, maar een jeep, of een quad brengen uitkomst. Voor veel te veel geld natuurlijk. Maar wat moet je als je er toch eenmaal staat😁. Het is wel een mooi stukje natuur. Een paar kilometer verderop zijn er rode duinen. Een drukke plek, waar velen een poging doen om op een matje naar beneden te glijden. Op de zandduinen zouden we een prachtige zonsondergang kunnen zien, maar het betrok en er leken flinke buien aan te komen. Het bleef echter droog. Alleen geen zonsondergang foto's.
  1. Vietnam rondreis
  2. tp. Phan Thiết