Ho Chi Minh City, Vietnam - Polarsteps
Na een busrit van plm 5 uur in een ligbus zijn we aan gekomen in district 1 van Saigon. Onderweg een leuk onderhoud gehad met 3 backpackers uit Bussum. Bij het busstation wordt je zoals gewoonlijk aangesproken door taxichauffeurs, wat nu ook weer het geval was. Voor de zekerheid even gevraagd wat de prijs is. Nu wisten we niet hoeveel afstand naar ons hotel zou zijn, maar het bedrag wat hij noemde deed alle alarmbellen rinkelen. 750000 dong!(plm €28). Het is dan wel de hoofdstad en dan kan het een beetje duurder zijn, maar dit was wel erg veel. Onderhandelen is dan een optie, dus we hebben beleefd bedankt. Hij zakte direct 500000 en nadat wij aangaven geen vertrouwen te hebben naar 200000dong. Het was dus tijd voor wifi om na te gaan om welke afstand het ging. Even een koffietentje met wifi opgezocht en daar bleek de afstand 1,4 km te zijn.
Met deze info hebben we een betrouwbaar uitziende taxi aangehouden en op de meter naar het hotel gereden. Het resultaat: 30000 dong= €1,20 en dat met zijn 4 en!! We zijn dus gewaarschuwd en in het hotel wordt benadrukt dat we goed op onze spullen moeten passen.😎
Na ingecheckt te hebben zijn we de stad in gegaan. Eerst maar een beetje overzicht krijgen. Waar kan dat beter in de hoogste toren van Vietnam! Op de Bitexco toren van 262 meter hebben we een fantastisch uitzicht. Daarna de overdekte markt wat gegeten en bijtijds naar bed.
Vietnam rondreis
Ho Chi Minh City