Fresvik, Norway - Polarsteps

Vandaag hebben we de historische driehoek in Noorwegen gedaan. Norway in a Nutshell. De toeristische trekpleister van Noorwegen. In tegenstelling tot gisteren, was het vandaag droog en zo nu en dan zonnig. Vanuit Voss vertrokken we met de bus naar Gudvangen. De bus brengt ons naar geweldige plekken, maar stopt helaas niet. De bus dient namelijk ook als lijndienst. In Gudvangen stappen we over op de fjordcruise, die in de eerste instantie zonder ons wegging, maar na flink zwaaien pikten ze ons toch nog op. We vaarden door de UNESCO Nærøfjord en het Auroandsfjord. Prachtige fjorden. Helaas kwam de zon niet tussen de fjorden waardoor het nog best koud was buiten op het dek. We hebben nog wel een paar bruinvissen gespot, maar hier helaas geen foto van kunnen maken. De zeehondjes hebben we niet gespot. Aangekomen in Flåm hebben we een uur vrije tijd en zullen we daarna aan boord gaan van de historische Flåmbana. Tijdens deze historische treinrit van 50 minuten stopten we bij de Kjosfossen. Een 94 meter hoge waterval waarvan het water gebruikt wordt om het stroom voor de trein op te wekken. De waterval bewonderen kost je wel een nat pak. De eindbestemming was Myrdal waar we overstappen op de reguliere trein van NSB om vervolgens weer terug te keren in Voss.
  1. Noorwegen
  2. Fresvik