Kings Island, Verenigde Staten - Polarsteps

Vandaag gingen we dus naar Kings Island, een van de grootste pretparken op de East Coast met 14 rollercoasters totaal. Het zou in de middag gaan onweren/regenen dus we waren er vroeg uit. Vanaf 9.30 mag je als pashouder al naar binnen voor 'ERT'(Early Ride Time) voor de houten achtbaan 'The Beast' de langste houten achtbaan met een ritduur van 5 minuten! Erg tof om te doen, geen foto's van gezien de gehele baan in de bossen verstopt zit. Daarna naar Daimondback gegaan, hun Hypercoaster met een hoogte van 75 meter en veel airtime. Frontseat was awesome! Daarna nog een keer helemaal achterin gedaan, ik vind hem beter dan Intimidator. Banshee was de volgende topper, de grootste hangende achtbaan ter wereld. Deze is niet zo intens in de G-krachten als andere banen maar is heel sierlijk en mooi, Ferry en ik keurde deze Banshee harstikke goed! Het park heeft trouwens een 1/3 replica van de Eiffel Tower staan als middenpunt, samen met de fonteinen erom heen ziet dit er erg gaaf uit. Sowieso is het park mooi aangelegd, veel bos en hoogteverschillen zorgde ervoor dat Ferry en ik het park mooier vinden dan Carowinds wat ook van Cedar Fair is. We hebben vandaag gegeten in de Reds hall of fame grille, vernoemd naar het honkbalteam 'The Reds' van de nabij gelegen stad Cincinnati (3 miljoen inwoners). Heerlijke kip met aardappelen! Eten is tot nu toe erg goed en grote hoeveelheden. Je moet oppassen dat je jezelf niet over eet. Het was trouwens vandaag ontzettend rustig, waarschijnlijk door het mindere weer maar we hoefde nergens langer dan 10 min. te wachten! Rond 3en ging het keihard onweren en regenen waardoor alles dichtging, we zijn rond 6en weer terug het park ingegaan. Het was nu super rustig geworden, nergens een wachtrij! We hebben nu eigenlijk alle achtbanen gedaan, Backlot Stunt Coaster was nog een leuke verrassing en weer viel het op hoe mooi de achtbanen weggewerkt zijn in de omgeving! Het werd langzaam donker en rond 21.30 zijn we front seat in 'The Beast' geweest, deze houten achtbaan is helemaal niet verlicht en gaat het diepe bos van Ohio in. Je zoeft dus tussen de mist en bomen door en je ziet bijna niks, een legendarische ervaring die we niet snel zullen vergeten. Ook omdat we denk ik wel 100 muggen met ons gezicht hebben dood geslagen ;)! Top park, top service, top attracties!
  1. BenBlom
  2. Rollercoaster tour