Santa Marta, Colombia - Polarsteps

Vandaag vroeg opgestaan in ons schitterende verblijf midden in de Sierra Nevada de Santa Marta! Je ziet de zon werkelijk achter de bergen vandaan komen in de ochtend! Helaas is ons WiFi momenteel te zwak om foto’s te kunnen uploaden. Deze volgen waarschijnlijk morgen! Na het ontbijt wat bestond uit pannenkoeken zijn we vertrokken voor een stevige hike van ca 16km! De eerste highlight was een 360 view point hoog in de Sierra Nevada! Vanaf hier konden we genieten van een schitterend uitzicht met in de verte de kuststad Santa Marta met de Caribische zee! Vervolgens zijn we teruggelopen naar ons verblijf om wat water te tappen uit een zelf aangelegde bron! Dit water komt rechtstreeks uit de bergen! Vanaf dat moment hebben we koers gezet naar Pozo Azul! Deze anderhalf uur durende tocht zou ons naar en mooie waterval in de bergen moeten brengen met daarnaast Natural Pools! Onderweg een indianenstam gepasseerd die erg verbonden zijn met deze regio! Ook kwamen we voorbij locale huisjes in de heuvels. En zelfs een kleine school zijn we gepasseerd! Deze wandeling was pittig, maar de omgeving doet de pijn in de kuiten vergeten! Na ruim anderhalf uur komen we aan bij Pozo Azul! Stan heeft hier even afkoeling gezocht in watervallen / natural pools! Het was erg druk met locals hier vanwege het weekend! Na de afkoeling koers gezet richting het dorp Minca! Na een uur vooral afdalen aangekomen in dit kleine maar levendige dorpje! Hier even uitgerust en wat gegeten en gedronken. Omdat de volgende highlights op minimaal 3u loopafstand lagen hebben we gekozen om ons met een motor taxi richting Cascade de Marinka te laten brengen! Dit is ook een waterval maar dan wat groter en iets meer verscholen in de heuvels. Hier hebben we even bij het water gezeten wat mooie foto’s geschoten! Gezien de tijd besloten we om een motor taxi terug te pakken naar ons verblijf in de heuvels. Te voet zou dit namelijk 2,5 uur hebben gekost! Een ritje op de motortaxi is een hele ervaring. Het gaat stijl omhoog en de Colombiaanse chauffeurs hebben geen rem, of gebruiken die zelden;)! Gelukkig wel veilig boven gekomen snel een douche genomen en bij het schitterende uitzichtpunt een neergeploft met een welverdiende fles bier! We hebben allebei een boek erbij gepakt en vervolgens genoten van de schitterende zonsondergang. De foto’s zullen dit wel bevestigen denk ik;)! Zojuist weer met alle gasten samen (vegetarisch) gegeten! Dit keer een lekkere pizza! Zometeen gaan we slapen om morgen door te reizen naar Parque Nacional Tayrona. Ook dit beloofd weer schitterend te worden! Welterusten allemaal en tot morgen 😃!
  1. Colombia
  2. Santa Marta