Cartagena, Colombia - Polarsteps
Na het uitgebreide ontbijt op het dakterras zijn we richting de binnenstad van Cartagena gelopen, om deze plek van dichtbij te bewonderen. The Old Town staat sinds 1980 op de Unesco werelderfgoed lijst en naar onze mening is dit helemaal terecht! De smalle, kleurrijke straten worden afgewisseld door schitterende pleinen en koloniale gebouwen en kerken. Nadat we genoeg foto’s hadden genomen zijn we naar de rand van de binnenstad gelopen om vanaf de stadsmuren over het moderne, nieuwe gedeelte van Cartagena De Indias uit te kijken. Dit gedeelte heet Bocagrande en wordt ook wel little Miami genoemd! Zie de foto’s en je weet waarom. Stan heeft ondertussen een straat verkoper zover uitgeknepen zodat hij een super echt (not) shirt van het Colombiaanse nationale elftal heeft weten te bemachtigen voor maar liefst 25.000 Colombiaanse Peso’s! (€6,52).. Stan was tevreden over zijn aankoop, de straatverkoper integendeel over zijn verkoop. In de middag zijn we op ons dakterras beland om lekker af te koelen in ons zwembad met een Corona. Tevens genieten we hier van een heel vet uitzicht over het luxere, nieuwe deel van de stad en de Caribische zee. Onder het zwemmen veel mooie vogels gespot. Een roofvogel was zo brutaal door op een paar meter van ons bedje op zijn gemak te gaan drinken uit het zwembad. Zie foto! Vanavond hebben we onder het genot van livemuziek lekker gegeten bij een goed restaurant vlak bij ons hotel! Morgen gaan we een bezoek brengen aan de levendige wijk Getsemani en het stadskasteel. In de middag vanwege de hitte weer even afkoelen! Wij hebben nu alweer zin in morgen.. Een dag vol met nieuwe avonturen:).
Colombia
Cartagena