Bogotá, Colombia - Polarsteps

Vanmorgen extra genoten van het luxe ontbijt, daarna de spullen ingepakt en met de taxi naar het vliegveld gegaan. Dit keer lag het vliegveld maar op 8 min rijden, waarbij we wederom konden genieten van het mooie Cartagena. Op elke hoek van de straat is wel iets te beleven. Het vliegveld in Cartagena bestond uit een hal waar alle vluchten vertrokken. Vanaf de gate naar het vliegtuig was een mooi aangeklede gang, zie foto’s. In het vliegtuig waren nog enkele stoelen vrij, zo ook naast ons. Bij alle binnenlandse vluchten hebben we veel beenruimte gehad. We zijn benieuwd of dit nu ook zo gaat zijn op de terugweg morgenavond naar Düsseldorf. Heen was namelijk aanpoten, om maar in dezelfde woorden te blijven. Eenmaal in Bogota de taxi genomen naar hetzelfde hostel als waar we bij aankomst in Colombia zijn verbleven. De eigenaar stond direct voor ons klaar, helaas spreken ze hier geen woord Engels. Verder is het hier 25 graden kouder dan in Cartagena, brrrr.. De overige twee uur hebben we ergens een pannenkoek gegeten tussen de locals en rond gedwaald door de stad. Wel opgelet ivm de veiligheid die niet in alle wijken hetzelfde is. Tegenover Cartagena en andere plaatsen is er in Bogota heel veel politie aanwezig. Sommige staan op hoeken van de straat met grote geweren of met een hond met muilkorf, sommige zitten binnen bij een café en andere jagen straatverkopers steeds weer 10 meter verder. Over het algemeen hebben we politie meer zien relaxen dan in actie gezien, in Bogota vinden wij ze zelfs actief. Al enkele dagen zijn we een zoektocht gestart naar scheerschuim.. Ik verdenk Colombianen van geen baardgroei op het gezicht.. Alhoewel aan de zwervers te zien klopt dat niet. Goed, uiteindelijk is er een vrouwtje van een winkel die met ons 200m verder is meegelopen om te laten zien waar ze scheerschuim verkopen. Yes, we hebben weer een babyface op onze kamer😆. Daarna snel ergens een tomatensoep gegeten en een hoofdgerecht, eindelijk zalm voor Britt. We wilde graag voor het donker bij het hotel terug zijn, vanwege de veiligheid. Eenmaal op onze kamer chillen we nog met wat drinken, koekjes en chips, nadat we een heerlijke warme douche hebben genomen. Onze laatste avond zit erop, morgenvroeg staan we optijd op zodat we naar de Monseratte kunnen. Volgens velen een prachtig uitzicht over de stad Bogota waar bijna 10 miljoen mensen wonen. We zijn benieuwd en laten ons verrassen. Daarna willen we nog een douche nemen en uitchecken bij het hostel. Onze backpacks halen we rond 17:00uur op, zodat we de rest van de middag nog een keertje terug kunnen gaan naar een mooi groot gezellig plein. Morgen rond 20:00uur vliegen we naar Madrid. Maar eerst nog genieten🤩💋. Ps vannacht slapen we onder dekens, zoals we die kennen van onze oma’s. Mooie herinneringen, zie foto’s.
  1. Colombia
  2. Bogotá