Ko Samui, Thailand - Polarsteps

Ajunseram si in (ceva mai) faimosul Ko Samui. Teoretic o insula mai "upper class", a treia ca marime din Thailanda. In drum spre resort ne-am oprit pt pranz la Two Sisters, un restaurant cu mancare foarte buna, eco, bio, yoghy, zen friendly. Resort dragut, camera curata, cu o mega vedere spre parcarea hotelului (?!). Somnic pufos 1h. Ne trezim de graba si ne putzuim. Tonight's the big night, marea cina pe pontonul hotelului Le Meridien. Pam pam! Tus 9 suntem ca scosi din tzipla. Decidem sa mergem romantic, pe plaja, la apus, romantic pana la restaurant. Romantic, gen. WRONG! Ajungem pe plaja si brusc intelegem de ce hotelul nu are vedere spre mare, si nici macar o plaja in fata. GUNOI. Peste tot, un maldar de gunoi, de toate felurile, formele, culorile. In cantitati impresionante aduse de maree. Nu mi-as fi imaginat niciodata ca o statiune turistica poate fi ATAT de mizerabila. Dupa 45min de mers printre gunoaiele aduse de curentul din Golful Thailandei, ajungem la ponton. Ne mai revenim putin, locatia arata chiar misto, asa ca in filme. Bem un (ati ghicit!) prosecco, inca unul, mutam pe pina colada, incep discutiile despre sex, inevitabil o dam in copii. Un burger, cativa creveti, langustine, crabi, scoici saint-jaques, si cateva pahare de vin mai tarziu inchidem seara dupa un proces anevoios de impartire a notelor si ne indreptam spre resort. Amenda: 4000 bahti (cam 120Eur). Retur la resort cu un taxi local care ne-a jecmanit de 500bahti, dar a fost fun.
  1. CalinAlexandru
  2. Umami Thailand