Injune, Australia - Polarsteps

Nou de eerste trip is begonnen! Dinsdag de 27e vroeg in de morgen ben ik naar Brisbane gevlogen om daar Sanne te ontmoeten! Om 5 uur in de ochtend liep ik lekker in mn t-shirtje rond terwijl de locals ingepakt waren met handschoenen en al! #niksgewend Na een paar dagen Brisbane zijn we afgelopen vrijdag vertrokken om de 1e trip te beginnen! Op naar Uluru / Ayers Rock! De 1e nacht hebben we geslapen op een gratis rustplaats in Warra. De volgende dag zijn we door gereden naar Roma, de laatste “grote” stad voor de outback! Diezelfde dag zijn we naar Joanne gereden, een tante van Tiff. Eenmaal in Injune aangekomen werden we warm verwelkomd! Die dag zijn we naar vrienden geweest om daar gezellig een hapje en een drankje te doen! S’avonds lekker wat gegeten en gezellig gedanst haha! Vanochtend nam Nev ons mee om een rondje te rijden over een deel van het terrein, gezien het totaal ongeveer 3000 hectare is! Later zijn we naar een andere tante van Tiff geweest. Leuke mensen ontmoet en een top dag gehad! Morgen gaat de reis verder naar Longreach, een rit van 8 uur ongeveer. Daarna rijden we naar Mount Isa, weer een rit van 7 uur dacht ik. De volgende stop is The Treeway's Roadhouse, ook weer een dag rijden haha! En dan, uiteindelijk, de volgende dag: Alice Springs! We verwachten daar op 6 juli aan te komen! Vanaf The Treeway’s Roadhouse gaan we familie op de hoogte houden van onze reisplannen, wanneer we waar vertrekken, wanneer we waar verwachten aan te komen, en via welke route we dit gaan doen. Regel 1 in de outback is namelijk: Stop voor niemand! Erg geruststellend haha, mocht er dan wat gebeuren, dan worden de autoriteiten op de hoogte gebracht als we ons niet hebben “afgemeld” volgens de planning. Na onze overnachting bij The Treeway’s Roadhouse rijden we de volgende dag direct door naar Uluru/Ayers Rock! Kan ook niet wachten om daar de sterren te zien! Daarna rijden we de volgende dag naar Kings Canyon! Een grote kloof in Watarrka! Google maar haha! De volgende dag rijden we weer naar Alice Springs, via McDonald Ranges! Dan rijden we naar Darwin! Uiteraard gaan we stoppen bij alle highlights onderweg, waaronder Mataranka en Kakadu!
  1. Australië
  2. Injune