Pai, Thailand - Polarsteps
Goedemorgen vanuit het rustige (en redelijk frisse) Pai!
Allereerst zal ik jullie even updaten over de ladyboy show, want dat was in een woord; geweldig! Echt een must als je naar Thailand gaat. De jongens vonden het allemaal nogal spannend, maar voor hen viel het uiteindelijk reeeeuuze mee. Het was vooral echt veel entertainment. We hebben met z’n allen lekker mee staan dansen en zingen.
Gisterochtend zijn we nog even gaan ontbijten na het uitchecken en hebben we vervolgens de minivan naar Pai gepakt. De term minivan is juist gekozen, aangezien ik flink wat beenruimte tekort kwam. Vooraf had ik overal gelezen dat de rit naar Pai misselijkmakend is. Hij bestaat voor een groot deel uit haarspeldbochten (en dat ruim 3,5 uur achter elkaar). Uit voorzorgsmaatregel had ik armbandjes tegen wagenziekte om gedaan, deze hebben verrassend goed geholpen. Heb nergens last van gehad! Dit kan Luke helaas niet zeggen, die zat op een gegeven moment naast mij over te geven 🤢.
Bij aankomst in Pai merk je gelijk dat dit een echt dorpje is. Er zijn nauwelijks auto’s, scooters zijn hier het belangrijkste vervoermiddel. We zitten in het Pai Circus hostel. Er hangt een hele relaxte sfeer in dit hostel en het straalt rust uit, wat ik wel kan gebruiken na 10 dagen lang bijna iedere dag actief te zijn geweest. Ik blijf hier zo’n 6 dagen om even bij te kunnen komen van alle indrukken.
In de avond zijn we nog naar het centrum gegaan om al het lekkere (en verrassend veel Westerse) streetfood te proberen. Ook hier merk je dat Pai totaal niet te vergelijken is met grote steden zoals Bangkok en Chiang mai.
Ik denk dat ik me hier de komende dagen wel kan vermaken. Groetjes vanuit de hangmat waar ik de komende dagen veel tijd in zal gaan besteden 🙋🏽♀️
Thailand
Pai