Patong, Thailand - Polarsteps

We kwamen aan bij de overnight ferry en waren op zijn zachts gezegd.. verrast? De boot was van binnen gevuld met matrassen die letterlijk tegen elkaar aan lagen. Met een man of 40/50 lagen we in 1 ruimte. De boot vertrok om 21:00 en zou om 5:00 aankomen in Surat Thani. Ik ben toen de boot vertrok nog even op het deck gaan zitten. Hier kon je gewoon met je benen langs de zijkant van de boot hangen. Het geluid van het water was lekker rustgevend. In de verte zag je alle mooie lichtjes op Koh Tao. Na een tijdje zagen we in de verte de maan opkomen, deze was bloedrood. Ontzettend mooi om naar te kijken. Na ongeveer een uurtje ben ik in de slaapzaal gaan liggen en heb ik geprobeerd wat te slapen. De nadruk ligt hierbij op ‘geprobeerd’. De boot schudt natuurlijk lekker heen en weer en dit voel je ook als je ligt. Het hielp ook niet echt dat er een snurkende jongen naast me lag. We kwamen inderdaad om 5 uur in de ochtend aan op Surat Thani. Denk dat ik max. 3 uurtjes geslapen heb op de boot. Het was een interessante ervaring die ik graag niet meer over wil doen 😅. In Surat Thani hebben we 2 uur moeten wachten op onze bus. Ik vroeg tijdens het wachten aan de ‘tourguide’ of ik nog even naar een 7 eleven kon lopen om iets te eten te halen. Hij gaf aan dat de dichtstbijzijnde 7 eleven dik 20 minuten lopen was. Had zelf toen eigenlijk ook wel door moeten hebben dat hij tegen mij loog want ik ben nog op geen enkele plek geweest waar de supermarkt zo ver weg ligt. Uiteindelijk was een zak chips mijn ontbijt. In het busje heb ik echter helaas ook niet veel geslapen. De rit duurde nog 5 uur en ik was ontzettend blij toen we aankwamen in Phuket. Menno wilde in een hotel slapen en ik had afgesproken met het groepje Engelsen, dus onze wegen scheidden hier. Ik ben samen met Ash, Matty, Steve en Jack door de stad gaan lopen. We zijn wat ijs gaan eten (waarna ik ineens ontzettende buikpijn kreeg) en hebben een strandwandeling gemaakt. In de avond wilden ze naar een pingpongshow to gaan, onder het motto ‘do it for the culture’. Moet eerlijk zeggen dat ik zelf ook wel benieuwd was, dus ik besloot om met ze mee te gaan. De entree bij deze shows is gratis, maar je bent wel verplicht om een drankje te bestellen. Bij binnenkomst bleek echter dat elk drankje (dus ook gewoon water) 900 baht koste, dat is dik 25 euro voor een drankje 💀. Vond dit iets teveel van het goede en ben toen met Ash buiten de club cocktails gaan drinken. De verhalen die ik achteraf van Matt en Jack hoorde waren voor mij ook voldoende 😂. De ochtend erna ging de wekker voor ons om 4:45 aangezien we om 5:30 opgehaald zouden worden voor de tour naar Khao Sok National Park. Had hier vooraf veel over gelezen en gezien en wilde hier echt graag heen. Was eigenlijk van plan om ook een overnachting te boeken in het park maar dit heb ik uiteindelijk niet gedaan. Leek me leuker om met de Engelsen samen te kunnen gaan als groepje, het was ook hun laatste dag in Thailand dus zij konden ook geen overnachting doen. Met wederom ontzettend veel slaap tekort vertrokken we richting het national park. Het was een rit van ruim 3 uur. Eenmaal aangekomen vertrokken we op een bootje naar verschillende mooie plekken. De rotsgesteenten waren enorm en het water was prachtig van kleur. We zijn ook nog met hoofdlampen op door grotten gelopen (waar Matt bijna niet met ons mee durfde te lopen aangezien hij doodsbang is voor vleermuizen). We zijn vervolgens naar een soort dorpje toe gevaren en zijn hier op het Cheow Lan lake gaan kajakken. Dit was echt heel vet om te doen. Heb hier helaas geen foto’s van kunnen maken want was te bang dat mijn telefoon op de bodem van het meer zou belanden en dan zou ik jullie niet meer kunnen updaten 💔. Steve viel uit zijn kajak en kreeg hem niet meer omgedraaid, tot groot genot van de rest van de jongens. We hebben met zijn allen geprobeerd om hem er weer in te krijgen maar uiteindelijk moest onze tourguide per boot te hulp schieten. Eenmaal veilig terug op het land hebben we een lunch gekregen en zijn we vervolgens weer met de boot terug naar de ingang gegaan en met het busje terug naar het hostel. In de avond zijn we nog met zijn allen wat gaan eten en hebben we afscheid genomen aangezien de jongens vroeg in de ochtend op moesten staan voor hun vlucht. Ik wilde eigenlijk vandaag naar Koh Phi Phi vertrekken, maar was hier een beetje laat mee (compleet vergeten vervoer te regelen door de drukke dag gisteren). Blijf dus nog een nachtje in Phuket. Vandaag ga ik ook even lekker rustig aan doen bij het zwembad. Menno komt zometeen ook naar het hostel hier dus ik ben wederom niet alleen 😊. Morgen vertrekken we samen naar Koh Phi Phi, maar dit keer níet op de nachtboot 🙋🏽‍♀️.
  1. Thailand
  2. Patong