Krabi, Thailand - Polarsteps

Ik ben zojuist aangekomen in Krabi na een paar dagen genoten te hebben op Koh Phi Phi. Ook op dit eiland was geen enkele auto of scooter te bekennen. Menno, Mel (een meisje uit Nieuw-Zeeland die ik tijdens mijn laatste uurtjes in Phuket leerde kennen) en ik hebben de dagen vooral doorgebracht op het strand, waar het verdacht rustig was. In de avond zijn we nog bij een leuk restaurantje gaan eten waar we tijdens het wachten verschillende spelletjes op tafel kregen. We kwamen wat andere Nederlanders tegen en zijn die avond nog wat drankjes gaan doen op het balkon bij ons hostel. Daar werden we opeens vergezeld door een naakte, straalbezopen jongen/man die enkel een shirt bij zich had waarmee hij de belangrijkste plekken probeerde te bedekken (je maakt hier af en toe wat dingen mee..). Ben toen beneden wat water voor hem gaan halen en heb de eigenaresse van het hostel gewaarschuwd. Zij dacht dat ik haar voor de gek zat te houden maar niets was minder waar. Ze heeft hem de deur gewezen, waar hij niet echt van gediend was. Het leek een beetje uit de hand te lopen maar uiteindelijk hebben we beide partijen kunnen kalmeren en zijn we (zonder de naakte gast) naar de beachparty gegaan, waar we wederom een hele leuke nacht hebben gehad. De avond erna wilden we weer wat drankjes gaan doen op het strand, toen merkten we echter dat de lockdown hier ook begint. De barren mochten geen muziek meer draaien en het uitgaansleven werd volledig stil gelegd. Er hing eerst een hele kalme en relaxte sfeer op het eiland maar dit is sinds gisteren wel wat veranderd. Menno is gisteren terug gegaan naar Phuket, hij vliegt morgen naar huis. Waar we normaal vaak het gesprek beginnen met zinnen als ‘waar ben je al geweest’ en ‘waar ga je nog naartoe’ is nu de eerste vraag of het nog wel mogelijk is om thuis te kunnen komen. Je merkt dat men wat onrustig begint te worden, hier heb ik zelf ook wel last van. Er is ontzettend veel onduidelijkheid maar ik probeer het zo min mogelijk invloed te laten hebben op mijn laatste dagen hier. Ook vandaag was het strand zo goed als leeg, waren alle barren gesloten en konden we enkel wat te eten en drinken krijgen bij een klein (snack)barretje waar ontzettend lieve locals ons nog steeds wilden bedienen. Zij gaven aan dat het verstandig was om terug te gaan naar het vaste land. Ik heb besloten om zondag terug naar Nederland te vliegen, om zo te voorkomen dat ik hier (voor nog onbekende tijd) vast kom te zitten. De laatste paar dagen hier ga ik nog spenderen in Bangkok, waar ik ook mijn reis ben begonnen. Ik ga zo nog even door Krabi wandelen, iets te eten halen en dan lekker mijn bed in, want om 4:30 loopt de wekker af aangezien ik morgenvroeg de vlucht richting Bangkok heb.
  1. Thailand
  2. Krabi