Valparaiso, Chile - Polarsteps

Na onze eerste echte langere busreis van 7 uur, kwamen we aan in Valparaíso. Wat meteen opvalt is de diarree aan kleuren, overal waar je kijkt. Ons hostel lag centraal gelegen in de veiligere wijken en we begonnen de volgende dag onze wandeling. Overal is graffiti. En dan vooral de kunstzinnige vorm ervan. Er is geen huis die onbeschilderd is, wat voor een super Zuid-Amerikaans gevoel zorgde bij ons allebei. Voor mij was dat eigenlijk de eerste keer, aangezien Patagonië niet heel Zuid-Amerikaans aanvoelde. Overdag hebben we alles gezien wat we wilden en in de avond viel het op dat er overal mensen aan het drinken waren. Jonge mensen vooral, die stuk voor stuk alternatief gekleed waren. Op het plein bij ons in de buurt was een heel leger hippies aan het chillen tegen een muur aan, elke avond weer. Ze verkochten muffins, cake, voorgerolde sigaretten en stiekem toch ook wel wiet. Dat kwam niet als een verassing, want er hing een enorme wietwalm op dat plein haha. Als je vraagt of ze daar geen problemen krijgen, Krijg je een no pasa nada terug (no worries). Uiteindelijk eindigden ook wij op straat, gezellig mensen kijken, want dat is hier een van de beste bezienswaardigheden. De volgende dag vertrokken we richting La Serena, waarvandaan we naar Valle de Elqui konden.
  1. Zuid-Amerika
  2. Valparaiso