Elqui, Chile - Polarsteps
Eenmaal aangekomen in La Serena was onze eerste indruk dat we er niet superlang willen blijven. Eenmaal in het hostel was die indruk toch iets veranderd. In eerste instantie kwam het modern over, maar ons hostel zat in het oude deel, wat een stuk leuker was. De avond dat we aankwamen iets teveel gedronken met medereizigers, wat wel super gezellig was. We hebben van dag tot dag bekeken hoe het weer ‘snachts zou worden. La Serena was namelijk een noodzakelijke stop voor Valle de Elqui. Het bijzondere aan die plek is dat er enorm veel observatoriums staan, om naar de sterrenhemel te kunnen kijken. Die schijnt een van de mooiste van heel de wereld te zijn. Soof en ik zijn niet samen op 13 augustus (mijn verjaardag), dus had ze bedacht dat we alvast voor mijn verjaardag op een surreële plek zouden gaan slapen in die vallei, maar dan moet het weer natuurlijk goed zijn ‘snachts. We hebben een lokale bus gepakt die ons in twee uur de woestijnlandschappen in reedt. De accommodatie was te vet! Een soort van tent in de vorm van een dome, met op de tweede verdieping het bed en daarboven het dak wat open kon. We hebben pizza besteld, zijn buiten gaan zitten kijken naar een deken van sterren tot we opgehaald zouden worden voor onze astronomie tour. We liepen een mysterieus paadje naar boven, gingen zitten en we kregen de historie en het ontstaan van sterren op ons afgevuurd. Enorm interessant! Om vervolgens de observatory in te gaan en door het een na het ander verwonderd te worden. Ik blijf het echt bizar vinden, wat er allemaal nog is naast onze miezerige aardbol. Elke 10 minuten viel er wel iets door de dampkring heen, iets wat bijna normaal aan het worden was. Vervolgens zijn we gaan slapen met het dak open, wegdromend met het licht van Mars en de Maan in ons gezicht.
Zuid-Amerika
Elqui