Puerto López, Ecuador - Polarsteps
Omdat we begin september Thijmen (zonder Floor) en Soof weer zouden ontmoeten, hadden we niet super lang om
Ecuador te ontdekken. Allereerst wilden we heel graag naar Puerto Lopez. Het is daar van juni tot september walvissenseizoen en dit wilden we niet missen. Na een omweg via Guayaquil kwamen we aan in Puerto Lopez. Direct onze tour geboekt naar Isla de la Plata, ook wel poor man’s Galapagos genoemd. De weg erheen was een beetje wild en we zouden op de terugweg van het eiland pas walvissen gaan zoeken. Maar op de heenweg kwamen we springende (!!!) walvissen tegen en de kapitein kon niet anders dan bij ze blijven. Niek en ik zaten nog te geinen over dat we ze zouden gaan zien, maar we hadden dit met geen mogelijkheid gedacht. Ongelofelijk dichtbij, keer op keer maar weer. De foto’s en filmpjes doen de ervaringen tekort.
Met een permanent verbijsterde blik op ons gezicht getatoeëerd, kwamen we aan bij Isla de La Plata. Een beschermd natuureiland waar enorm veel vogels broeden en waar we vooral de Blue Foot Boobie hebben gezien. Vanaf het eiland konden we in de verte walvissen lucht op het oppervlak uit zien spuwen. Onwerkelijk gezicht.
Na niet heel noemenswaardig gesnorkeld te hebben, kwamen we op de terugweg wederom walvissen tegen. Enorme hoeveelheden. Waar je ook keek, spoot er lucht naar boven.
What a day, what a day.
Zuid-Amerika