Acandí, Colombia - Polarsteps

Wow. Oke, dit kan ik wel omschrijven als de meest intense en vermoeiende reisdag die ik (en Lars denk ik ook) ooit gehad hebben. De vlucht van Bogota naar Medellin 'sochtendsvroeg ging prima. Na een uurtje landden we in Medellin. Nog in datzelfde vliegtuig kwam ik erachter dat onze volgende vlucht naar Acandi vanaf een ander vliegveld zou vertrekken. We hadden twee uur de tijd om onze tassen te krijgen, de taxi in te springen, een uur te rijden naar het centrum om ons daar in te checken voor die vlucht. Godzijdank ging alles ontzettend snel en stonden we een uur voor vertrek netjes aan de incheckbalie. So far, so good. De airline wilde z.s.m. vertrekken, dus we moesten gelijk door de security heen. Hier werd ons door een betrouwbaar uitziend vrouwtje gevraagd of we naar Acandi gingen en of we een pakketje mee wilden nemen voor haar. Euh...how about no? Haha. Na een snelle check konden we meteen door naar het vliegtuig. Toen we eenmaal zaten, roken we de geur van kerosine en werd ons vriendelijk verzocht uit te stappen. Dit resulteerde in een periode van twee uur zonder enige communicatie, waarna we uiteindelijk hoorden dat we met een vertraging van drie uur zouden vertrekken. Om half 3 welteverstaan. De vlucht zou een uur duren, dus we kwamen om half 4 aan. Bij aankomst zijn we met paard en wagen (!) naar de kust gebracht om daar met een boot naar Capurgana vervoerd te worden. Daar moesten wij langs immigrations om ons uit Colombia te laten stempelen. We kwamen daar om tien voor vijf aan, waar het om vijf uur sloot. Pfew...just in time. Toen moesten we nog een boot van Capurgana naar Sapzurro pakken, waar we dan eindelijk op onze eindbestemming waren aangekomen.
  1. Zuid-Amerika
  2. Acandí