Thika, Kenya - Polarsteps
Nairobi dag 2 — na een ontbijtje bij de Boho Eatery op naar de sloppenwijk in Kibera. Jeetje wat keken we onze ogen daar uit. Vies! Dy natuurlijk een veel te degelijk jurkje aan maar ja we waren er al dus hop lopen maar. Hele lieve gids Edwin die is geboren in Nairobi, daar weer weg was gegaan vanwege teveel geweld (z’n pa was er zelfs door getraumatiseerd) maar nu weer terug is gekomen omdat het er zo goedkoop is en dus kan hij zich z’n IT-studie veroorloven. Zelfs het spoor heeft daar op sommige plekken geen ondergrond (zie foto). Er zijn kennelijk ook genoeg taxi’s die daar liever niet heen chauffeuren, maar de grap is dat het er een ontzettende ‘community’ is, lees: peer review. Als je zou worden beroofd, dan spoort een communitygenoot de dief op en brengt het gestolene weer terug bij jou. Mooi! Daarna een bezoek gebracht bij Joris waar de apen gewoon op de tuintafel liepen. Daarna sushi gegeten voor lunch met prachtig uitzicht, tussentijds wat geshopt en gechilld en ‘s avonds een laatste maal met Joris genuttigd. Dag Nairobi!
Vroeg opgestaan (06:15!) om met onze chauf naar Kimakia te rijden. What a bumpy ride! Heel even bang geweest dat we de richel af zouden vallen of vast zouden slippen in de modder maar niets was minder waar — James is een topchauf. Aangekomen; het is hier een paradijs! Toen gaan vliegvissen met John, die na een tijdje zei ‘if you want to go into the bush, your shoes will get whet’. We gingen akkoord en nat werden ze zeker (die van Cas waren dat al want hij was vlak daarvoor in het water gepleurd (hahahahahaha)). Aangekomen in de bush pakt John z’n kapmes (geen geintje) waarmee hij, als er geen weg was, een weg maakte. We hebben op prachtige plekken gevist en uiteraard weer niets gevangen. Maar hé, weer een ervaring rijker! Daarna schommelend de borrel in en de lekkernijen die we nog hadden opgepikt in Nairobi bereiden in onze buiten-keuken! 😉 Oh ja, en laten we de knisperende houtjes niet vergeten! 🔥
Guatemala & Belize
Thika