Ngurumani agricultural area South, Kenya - Polarsteps

Op motorsafari! Met de laatste pittige afdaling met de Maasai nog in de benen, stond de volgende activiteit al klaar. Dat was even aanpoten — motorrijden zonder rijbewijs (hier kan alles). Wat was dat vet zeg. Na een korte training gingen we op pad. Best een beetje eng af en toe, met redelijke snelheid over niets meer dan zand of een weg vol stenen, maar dat mocht de pret niet drukken. We hebben weer van alles gezien: zebra’s, giraffen, struisvogels en gazelles. Prachtig! Ook veel gelachen (om Cas die z’n motor niet gestart kreeg dan wel de hele tijd z’n motor liet afslaan 😂). Na zo’n 4 uur rijden kwamen we aan op het kamp. Even gechilld, tent opgezet, geiten gemolken (dat is dus SUPER lastig!!) en daarna werden we nog even langs de hot spring gebracht. ‘It’s ok, it’s only 47 degrees — you can jump in the water!’ Hahaha, daar kwam niets van in; wat een bloedhitte! Cas alleen z’n voeten in het water (het zout brandde als een gek op z’n in de bush opgelopen schrammen), Dy kreeg het nog voor elkaar om er tot de helft in te gaan, maar verder zeker niet! Bij thuiskomst mochten we dan eindelijk douchen (!!!!!❣️) en nadat onze nieuwe Maasai vrienden weer een lekker maaltje voor ons hadden neergezet bij het kampvuur, gingen we vroeg want helemaal gebroken naar bed. Dit was denk ik de kutste nacht tot nu toe: een hond die zowat de hele nacht blafte, het was bloedheet ‘s nachts en dus ging de tent open voor enigszins frisse lucht, en daardoor volledig lek geprikt door muggen. Maar de ochtend maakte alles weer goed! Na een heerlijke pan met wentelteefjes en een kop koffie of thee, stapten we weer op de motor richting Magadi (onderweg veel vogels gespot (flamingo’s, pelikanen!)), waar we door onze nieuwe driver werden opgepikt en - met een korte tussenstop voor lunch - naar Nairobi zouden worden gebracht.
  1. Guatemala & Belize
  2. Ngurumani agricultural area South