Watamu Beach Cottages, Kenya - Polarsteps

Zo, na al die indrukken waren we wel even toe aan een weekje zorgeloos aan het strand vertoeven! De makkelijkste manier om aan de kust te komen is de trein vanaf Nairobi naar Mombasa, aangelegd door Chinezen en dat is terug te zien in de security (streng!) en punctualiteit (15.00 vertrek en geen seconde later). Dwars door nationaal park Tsavo zodat we nog wat giraffen en olifanten konden spotten, kwamen we bij donker aan in Mombasa en werden we direct naar Kilifi gereden. Kilifi - ook wel Kilifornia - is een onontdekte parel aan de Indische oceaan en onze bestemming Salty’s focuste zich met name op kitesurfers. Heerlijk twee dagen cocktails drinken en in een azuurblauwe zwemmen. Wel kwamen we erachter dat Kilifi weinig bruisende eettentjes heeft en dat het weer nog wispelturiger is dan Dy in een kledingcrisis 😜. Nadat Dy nog een massage, manicure én pedicure had genomen, vertrokken we naar de volgende kustplaats: Watamu. Watamu is historisch gezien een uitvalsbasis geweest van het Italiaanse leger. Daarom doet het eten, de sfeer en zelfs de tongval van vele locals hier Italiaans aan, ook weleens lekker na alle chapati met geitenvlees! Helaas ging er in ons onderkomen het een en ander mis, waardoor we de eerste avond helaas in een basaal mini-kamertje moesten overnachten. Op dag 2 konden we dan eindelijk ons mooie huisje betreden en waren we, zodra de zon even leuk mee deed, in een heus paradijs aanbeland en konden we flink genieten van de laatste dagen absolute rust en ‘s avonds met de tuktuk lekker naar Italiaanse restaurants. Nu vooral de laatste dag uitzitten voor we einde middag worden opgehaald om naar het vliegveld te gaan. Nog drie vluchten te gaan voor we weer in ons eigen Amsterdam zijn. Hoewel het hier waanzinnig was, kijken we daar toch ook wel naar uit. Kenya, it’s been real! En in Afrika komen we graag nog eens terug!🐘☀️
  1. Guatemala & Belize
  2. Watamu Beach Cottages