Chiang Rai, Thailand - Polarsteps

Eerst met leuke tuktuks (weer een andere variant) door een van de oudste dorpen van noord Thailand gegaan, en een oude ruïne bezocht. In het dorp spraken we met de eigenaar van een mandenmakerij, die ons vertelde dat hij per dag 1 mand maakte, en dat alles met de hand. In het huisje op de foto wonen 17 mensen, ze slapen op de grond en ze werken allemaal hele dagen, inclusief de kinderen. Zelfs de vrouw van 92 werkt nog af en toe. Hierna gingen we langs de 'Thaise Ikea' zoals Aoi het noemde. De ruïnes waren super mooi, met hele grote buddhas en andere beelden. Onderweg naar Chiang Rai kwamen we langs rijstvelden, waar we mee mochten helpen met het planten van de rijst. Aangekomen in Chiang Rai bezochten we een 'Noorder dorp' waar de mensen nog kleiner waren dan in de rest van Thailand. Hier zeg je ook op een andere manier hallo: Sawadee Kai. We kregen een rondleiding door het dorp van een klein meisje van 17, en we gaven de kinderen speelgoed en ballonnen. Met een autootje werden we de berg opgebracht en aten we in een (wat we zonder onze gids nooit ontdekt hadden) restaurantje met een geweldig uitzicht op de bergen. Hierna kregen we het proces van een heling te zien. Hier in Nederland zou niemand geloven dat je echt genezen bent na zo'n heling, maar hier is de dorps doktor heilig.
  1. ElineVandeVen
  2. Thailand 2013