Coimbra, Portugal - Polarsteps

We zijn vanmorgen vertrokken voor een autorit door het Serra da Estrela gebergte. We reden naar het dorpje Vide waar een markt zou zijn. Dat bleek te kloppen. Net over de brug begon de markt die voornamelijk uit boeren kleding, wat groenten en kruiden en aan het eind eten bestond. Op grote barbecues werden speklapjes of kippen gebraden en die werden om 10 uur in de ochtend weggespoeld met grote hoeveelheden rode wijn. Het viel op dat het vooral oudere mensen waren zowel de marktverkopers als de bezoekers. Daarna reden we door naar het dorp Piodão. De dopje ligt hoog in de bergen en de toegangsweg was prachtig. Het vuur van de branden uit 2017 is niet tot hier gekomen en hele berghellingen zijn geel van de brem met af en toe een veld witte en paarse bloemen die we niet herkennen ertussen. Het dorpje is bijna volledig van leisteen, de straten en de huizen. Er was een mevrouw de was aan het doen bij de openbare wasplaats en er was een kerk die zo uit een Disneyfilm leek te komen. Het waren steile straatjes, waar je niet slecht ter been moet zijn en met regen en vorst lijkt het ons volledig onbegaanbaar. Daarna reden we verder door de bergen. Soms leek het net of de weg ophield, omdat je dan op het hoogste punt opeens naar beneden ging. Het waren smalle bergwegen, gelukkig was er weinig ander verkeer. Daarna reden we door naar Cedeira, we reden iets te voortvarend het dorp in en belandde midden in een paasoptocht met muziek. Natuurlijk konden we daardoor niet verder en reden we achter de optocht aan door de veel te smalle straatje, toen we eindelijk weg konden komen reden we het dorp weer uit en daarom hebben we behalve de optocht niets van Cedeira gezien. We besloten een supermarkt te gaan zoeken voor we terug naar de studio reden, dat lukte in een ander klein dorpje (er is vanwege Pasen nog steeds veel gesloten). Het weer was beter dan verwacht, waardoor er nog een tijdje op het terras in de zon konden zitten. We besloten naar Oliveira de Hospital te gaan om te eten. Dat is de grootste stad in de buurt en we dachten dat we daar meer kans op een open restaurant hadden. Helaas waren alle restaurant ook vandaag weer gesloten. Na 5 keer voor een gesloten deur te hebben gestaan hebben we maar weer bij een cafetaria gegeten. Hopelijk is morgen alles weer gewoon open, want dit is niet het lekkerste Portugese eten.
  1. Portugal
  2. Coimbra