Fátima, Portugal - Polarsteps

We zijn vanmorgen uit Vila Pouca de Beira vertrokken naar Fatima. Onderweg wilde we naar Torres het hoogste punt van de Serra da Estrela en het Lagoa Comprida, een meer waar een soort gat in zit. De foto’s heb ik van internet, want we hebben het niet gehaald. 8 kilometer voor het einde was de weg afgezet en mochten we niet verder omdat er sneeuw en ijs op de weg zou liggen. Balen, helemaal omdat we om naar Fatima te komen, dezelfde weg terug moesten en anderhalf uur laten konden zwaaien naar Vila Pouca de Beira. We reden via Coimbra over B-wegen naar Fatima. Na de bergen was de natuur niet zo overweldigend mooi. er waren wijngaarden en olijvengaarden. De huizen werden groter en mooier, dit is blijkbaar een rijkere streek. Opeens waren we in Fatima en konden we direct inchecken in hotel Santo Antonio. Toen we door het stadje liepen vielen de vele winkels met religieuze beelden op. Het zijn er zoveel! We zijn gaan lunchen in restaurant O Benfiquista, een restaurant helemaal geweid aan Benfica de voetbal club uit Lissabon. Overal sjaaltjes en foto’s van de Champions league waar Benfica tegen gespeeld heeft. Het sjaaltje van Ajax ontbrak. die wedstrijd was verloren en de eigenaar wilde daar niet over praten. Hij hoopt dat Ajax kampioen wordt, want dan hebben ze van de winnaar verloren. We kregen een viscake van kabeljauw en er was keuze uit 3 daghappen. We kozen de daghap met gebakken aardappelen, gekruid vlees en schelpjes. Het was verrassend lekker. Helaas ging het tijdens de lunch regenen. Heel hard regenen, regen waar je niet doorheen kunt lopen omdat je er zeiknat en door en door koud van wordt. We hebben daarom maar een Netflix film opgezet en hopen het beste voor morgen.
  1. Portugal
  2. Fátima