Schiphol, Netherlands - Polarsteps

Vanmorgen om half 2 ging de wekker, lang geleden dat we op zo’n tijdstip op moesten. Jaap kwam ons ophalen en zonder vertraging kwamen we aan bij Schiphol. Alleen in de vertrekhal waren mensen te zien, beneden bij de winkels en het station was het compleet verlaten, vreemd gezicht. Het inchecken ging vrij soepel, gelukkig hadden we de QR code gekregen om 0:00 uur vannacht. De grond stewardess vertelde dat ze zo’n 20 mensen op een ochtend moet weigeren omdat de papieren niet in orde zijn. Wat een teleurstelling lijkt me dat! Gek genoeg was er in het vliegtuig weinig te merken van Corona. Iedereen droeg mondkapjes maar verder het was redelijk vol en er was gewoon eten en drinken te koop. Na 3 uur werd de daling ingezet en waarschuwde de piloot voor een scherpe draai en hard remmen, de korte landingsbaan ligt achter een berg. Iedereen moest zijn QR code en negatieve pcr test laten zien wat een beetje chaotisch was en daarna konden we naar de bus voor de transfer naar het hotel. De afstand van het vliegveld naar het hotel is maar 34 kilometer maar de bus reed heel langzaam door kleine smalle straatjes en over de bergkam. Gaf wel een spectaculair uitzicht over de baai. De rit duurde ruim een uur. Bij aankomst in Votsalavika werden we uit de grote bus in een klein busje gezet, omdat het hotel niet aan de hoofdweg ligt. Met ons waren er nog 10 kamer ingecheckt dus ook dit was chaotisch. Het appartement is groot maar beetje gek ingedeeld. Weinig keuken benodigdheden en een koekenpan ontbreekt in zijn geheel. Prima balkon met veel schaduw en het zwembad en de ligbedden zijn erg mooi. We zijn direct het dorpje ingelopen voor lunch en boodschappen. Het dorpje komt net uit de Corona\winterslaap. Veel is nog gesloten en er zijn bijna geen toeristen, alleen de 20 mensen uit ons eigen hotel. Veel hebben we daarna niet meer gedaan, beetje relaxen bij het zwembad. Er staat veel wind, waardoor de temperatuur aangenaam is, je verbrand er wel heel snel van. Morgen meer
  1. Samos Griekenland
  2. Schiphol