North Aegean, Greece - Polarsteps
We werden wakker van regen.... regen in het paradijs. voor het eerst deze vakantie lange broek, dichte schoenen en een jas aan om brood te halen bij de bakker.
Ik moest werken dus die regen maakte ons eigenlijk niets uit. Om half 10 waren we bij Taverne Kamara. De eigenaar Ylli had gezegd dat hij niet wist of hij er op tijd kon zijn, omdat hij met de kok naar Karlovasi moest om het rijbewijs te verlengen.
Evert had geen zin om te wachten tot ze kwamen, dus hij ging naar de gym in het hotel en ik zou hem appen als de eigenaar en de kok er waren.
Grappig om daar de cursus te volgen. Het is de cursus Verzilver je talent, waar je o.a. Je plan voor de toekomst moet maken. Een van de dingen die ik graag zou willen is in de toekomst overal op de wereld werken. Dat kon ik nu uit proberen. Ik had het restaurant uitgekozen omdat de WiFi hier het beste was, ik had er geen rekening mee gehouden dat het aan de doorgaande weg ligt en dat het verkeerslawaai soms best goed te horen was. Iets om een volgende keer rekening mee te houden.
Rond 11 uur waren de kok en de eigenaar terug en die gingen meteen fanatiek schoonmaken. Toen Evert kwam ging de kok met hem de moestuin in om alle groentes voor deze dag te oogsten. Hij nam de tijd om Evert precies te vertellen wat er allemaal stond. Evert mocht uiteindelijk de keuken niet in, dat was jammer. Toch was het een leuke belevenis.
Toen de cursus afgelopen was, was ook het weer opgeknapt. Met 21 graden was het niet te warm, waardoor we een flinke wandeling hebben gemaakt, we zijn nu echt in alle straatjes van Votsalakia geweest. Veel meer kunnen we niet zonder de Kerkis berg op te moeten.
Ik had spullen meegenomen om iets met stippen te beschilderen. Van de week al een mooie steen gevonden, gisteren het sjabloon getekend en vandaag een poging gedaan om te stippen. Ik denk dat ik nog even moet oefenen, want het zijn vooral vlekken geworden :-).
Morgen meer.
Samos Griekenland