Airlie Beach, Australia - Polarsteps
Airlie Beach! Een paradijs voor snorkelen, jetskiën, raften en zeilen. Naar de prachtige Whitsunday eilanden en HET Great Barrier Reef. Als het weer mee zit althans...
Na afscheid te nemen van Nick en Jasmine in Brisbane ging ik in m'n eentje door naar het noorden van Queensland, want het Great Barrier reef stond al jaren op mijn bucketlist.
De eerste dagen was het prachtig weer, maar omdat ik niet zo van het vooruit plannen ben waren alle boottochtjes naar het Reef al volgeboekt dus heb ik lekker aan het strand gelegen en cocktails gedronken.
Vol goede moed plande ik een prachtige twee daagse zeiltrip met snorkelen, kanoën en bezoek aan de mooiste eilanden met witte stranden. Maar helaas, het begon te regenen en te regenen.. en te regenen. Zes dagen non-stop regen. Nadat mijn zeiltrip gecancelled was besloot ik me niet te laten kennen en te gaan raften naar het Reef. Want dat werd nooit gecancelled, werd me verteld. Deze keer wel dus, want het regende zo hard dat 't te gevaarlijk zou zijn om de zee op te gaan. Vervolgens werd zelfs mijn busreis naar Sydney gecancelled en zat ik vast in Airlie Beach, waar niet bar veel te doen is als het zo hard regent.
Na één dag in mijn hostelbed films kijken besloot me over mijn zelfmedelijden heen te zetten en dat ik dan maar nat zou regenen en alle wandelroutes in de omgeving ging wandelen. Ook ontmoette ik een paar Chilenen, die me alles over mijn volgende reisbestemming hebben verteld! Chili dus.
En gelukkig is Airlie Beach een plaatsje waar veel backpackers zijn en dus ook goed gefeest wordt, met elke avond live muziek en veel fun and games. Het had ook wel wat, zo met z'n allen ergens vast komen te zitten vanwege de kracht van de natuur, dat schept toch een band:)
Al met al weer een interessant avontuur!
Gelukkig kon ik twee dagen later dan gepland toch nog op een vliegtuig naar Sydney stappen (waar ik op het vliegveldje toch nog wat koraal heb gezien in het aquarium). Mijn laatste bestemming voordat ik naar Zuid-Amerika vlieg!
Wereldreis Eva
Airlie Beach