Dalcahue, Chile - Polarsteps

Samen met Charles en Elisha reis ik verder naar het zuiden. We besluiten om langs de westkust via het eiland Chiloé te reizen. Chiloé is een plek waar (helaas in tegenstelling tot veel andere plekken in Chili) nog wat van de Mapuche cultuur is overgebleven. Verhalen over de zeemeermin, het boze boom monster, de tovenaar en alle dieren die hier leven zijn bekend in het hele land. We komen met de pont aan en rijden door naar Dalcahue waar we kamperen en een heerlijke Congrillio (paling) eten. Daarna rijden we naar het nationaal park Chiloé. De wilde Grote Oceaan maakt veel indruk, de wind blaast ons bijna de zee in! Op het strand liggen enorme zeeplanten die ik nog nooit eerder heb gezien. Elisha en ik doen een poging in de zee te zwemmen, maar die was zo wild dat ik genoegen nam met pootje baden. In het nationaal park is ook een prachtig oerwoud dat al eeuwenlang bestaat en waar ook de enige echte Charles Darwin bijna tweehonderd jaar geleden van onder de indruk was. Daarna rijden we door naar de zuidelijke stad Quellón, waar we met een vijf uur durende bootreis terug naar het vaste land varen om onze reis voort te zetten.
  1. Wereldreis Eva
  2. Dalcahue