Cochrane, Chile - Polarsteps
Omdat met het vertrek van Charles ook ons vervoer vertrokken is, besluiten Elisha en ik te gaan liften. We willen naar Parque National Patagonia om daar een trektocht van 4 dagen te doen, dus gaan we opzoek naar een plaats om ons voor te bereiden op deze tocht. Liften is in Patagonië onderdeel van de cultuur. Je ziet overal backpackers liftend langs de weg staan en het is een leuke, goedkope en handige manier van reizen aangezien de bussen hier vaak maar drie keer per week gaan. Al snel worden we uitgenodigd achterin een pickup met kamper en zo hobbelen we verder! We komen 3 liften verder aan in Cochrane, waar we 2 nachten kamperen en inkopen doen voor de tocht in het nationaal park. Ook laat ik hier meer dan de helft van mijn spullen achter, want die sleep ik liever niet mee op mijn rug.
We besluiten de tijd te nemen om zoveel mogelijk van het park te kunnen zien en kopen eten voor een week in.
De volgende middag komen we aan in het park, waar we eerst een paar dagtochten maken voor we aan ons avontuur beginnen. Het is hier weer een heel andere vegetatie dan we noordelijker zagen. Het lijkt een soort duinlandschap met allemaal bijzondere kleine plantjes, die goed tegen de strafde wind kunnen. Er zijn hier heel veel guanaco's, een soort wilde lama's, en ook krijgen we uitgebreide instructies wat te doen als je een puma tegenkomt. Spannend dus! Het is hier ook een stuk kouder dus ik ben erg blij met mijn wollen Poncho en dikke jas die ik in Pucón heb gekocht.
Wereldreis Eva
Cochrane