Ho Chi Minh City, Vietnam - Polarsteps

Eerste dagje in Ho Chi Minh. We hebben het hoofdpostkantoor bezocht (foto 1 en 2). Het postkantoor is gebouwd door de Fransen in 1891 toen Vietnam onder Indochina viel. Verder de Jade pagode bezocht (foto 3,4,5). De pagode wordt door verschillende geloven gebruikt en staat helemaal vol met beelden. Onder andere van de Jadekeizer die beoordeeld of je naar de hemel of hel gaat. De precieze info over de rest van de beelden heeft Jeroen, maar die slaapt en ik ben al een paar uur wakker (jetlag). Zesde foto een groot standbeeld van Ho Chi Minh voor het stadhuis. Hij is een van de oprichters van de Vietminh, een onafhankelijkheidsbeweging. Deze streed eerst tegen de Fransen, waardoor zij Vietnam verlieten en Vietnam. En daarna sloten zij zich aan bij de Vietcong in de Vietnamoorlog. Oorlog tussen noord vietnam en zuid vietnam waarbij Amerika als geallieerde aan de kant van zuid vietnam vocht. Laatste foto’s eten we Pho, een soort bouillon met groente, noedels en/of vlees / vis. Verder hebben we vandaag de fietsen in elkaar gezet en is het ons gelukt om geld op te nemen. Dit duurde eventjes omdat de Rabobank eerst alles blokkeerde. Ook hebben we Vietnamese koffie gedronken (mierzoet!) en een overdekte markt bezocht.
  1. Vietnam
  2. Ho Chi Minh City