Ho Chi Minh City, Vietnam - Polarsteps
Vandaag om half 3 / 3 uur aangekomen in Ho Chi Minh stad / Saigon. We kwamen aan midden in een hevige stortbui. Twee keer een goede vlucht gehad met weinig turbulentie en goed eten. Quatar Airlines is zeker een fijne maatschappij om mee te vliegen.
Met de AirTag konden we de fietsen goed in de gaten houden. Op het vliegveld in Vietnam hebben we maar kort hoeven wachten op de fietsen. Jeroens fiets stond er al toen we bij de bagage band kwamen en die van mij kon ik via de AirTag zien dat deze eraan kwam.
Het duurde even voordat we een taxi konden regelen voor naar het hotel. Eerst vroegen er twee chauffeurs 900.000 en 1000.000 dong voor een rijtje van 20 min. Wat gelijk staat aan 37,50 en 40,16 euro. Even afgewacht en we vonden een taxi voor 160.000 (6,60 euro). Blij dat we niet gelijk waren afgezet en dat deze taxi op de meter reed.
In de foto zie je ons met zijn tweeën op de bijrijdersstoel zitten, wat echt net past, met de fietsdozen achterin.
Een andere foto is het uitzicht vanaf het terras van ons hotel. Het is blijkbaar best wel een luxe hotel want we werden onder een paraplu vervoert naar de ingang en we mochten de paraplu niet zelf vasthouden. Dit werd gedaan. Ook de fietsdozen werden er voor ons uitgehaald. De dozen staan nu in de berging, waarvan ze drie kelderverdiepingen hebben. Goede hoop dat we de dozen hier misschien kunnen achterlaten en later kunnen ophalen.
Op de gok een leuk restaurant gevonden waar we heerlijk hebben gegeten. Op mijn bord zie je een Bánh xeo liggen. Een soort pannenkoek van rijstmeel gevuld met groenten en garnalen.
Vietnam
Ho Chi Minh City