Moscow, Russia - Polarsteps
Een berichtje vanuit de Starbucks, want ook die hebben ze in Moskou! Ik heb een preiquiche en een grote koffie achter mn kiezen, wat gelijk staat aan het klaar zijn voor het verkennen van Moskou bij daglicht. Ik heb heerlijk uitgeslapen vanmorgen want ik was helemaal verrot. Lekker rustig aan gedaan, gedouched en klaargemaakt voor een nieuw dagje.
Ik heb trouwens onwijs rot geslapen. Rusland kent (volgens mij) nog steeds de centrale verwarming; overal is het bloedverziekend heet en de enige mogelijkheid om de temperatuur naar beneden te brengen is door het raam open te zetten. Leuk, als het naar binnen sneeuwt! Haha. Heerlijk. Wat hou ik van dit land.
Ik voel me best prima thuis hier trouwens. De mensen zijn niet zo vriendelijk, als in, niemand glimlacht wanneer je elkaar aankijkt, niemand zegt "thank you" en helemaal niemand gaat voor je opzij. Iedereen leeft lekker zn eigen levendje, en dat is helemaal goed. Ook is het heerlijk fris buiten (ik ben een wintermens) en vind je nergens zwerfafval op straat, en dat vind ik zo bijzonder. Niet eens sigarettenpeuken! Ook worden de straten 's nachts schoongemaakt waardoor je nergens denderend hard uit kan glijden door het ijs op de stoep. Echt top! Oversteken is hier trouwens ook een ding; dit doe je ondergronds. Er zijn een paar zebrapaden met een stoplicht, maar meerendeel loop je ondergronds naar de andere kant van de weg. Best eng in het donker, maar wel te doen!
Ik update jullie vanavond weer. :)
Moskou, Rusland
Moscow