Moscow, Russia - Polarsteps

FIJNE KERST IEDEREEN! ♥️🎄 Jeetje, de laatste hele dag in Moskou! Morgenavond vlieg ik alweer naar huis. Naar huis gaan voelt dubbel; ik wil heel graag weer naar Nederland want ik mis iedereen heel erg, maar tegelijkertijd wil ik in Rusland blijven. Het voelt een beetje vreemd om met Kerst niet thuis te zijn, helemaal omdat ik een nieuwe relatie heb en je eerste Kerst samen toch altijd een dingetje is. Bij ons zit er dus 2100km tussen. Maar, daar heb je zelf voor gekozen, Ilse! Kon je weten. Gisteren was een leuke maar heel koude dag. Ik ben naar de Novodevichy Cementery geweest; een begraafplaats voor Russen die veel voor Rusland betekend hebben. Er was een hele lieve vrouw die mij en nog twee andere toeristen de "highlights" van de begraafplaats liet zien. Heel veel geschiedenis, dus! Tegenwoordig bepaalt het Kremlin wie een plekje op de begraafplaats krijgt, dus je hoeft je portemonnee nog niet te trekken. Na de Novodevichy Cementery ben ik naar het Rode Plein geweest omdat hier een hele fijne supermarkt zat. Daar heb ik mn boodschapjes gedaan (eindelijk, chips!) en snel terug naar mn hotelkamer om lekker te douchen. De gevoelstemperatuur lag erg laag gisteren en ik kreeg blauwe lippen en nagels, een duidelijk signaal dat je niet meer in de kou moet blijven staan! Vandaag werd ik wakker met hele erge hoofdpijn en dat is ook de reden dat ik vandaag rustig aan doe. In principe heb ik alles gezien wat ik wilde zien, dus er is geen haast meer. Nog even de laatste cadeautjes voor het thuisfront kopen en dan ben ik klaar om naar huis te gaan. Morgenmiddag ga ik rustig naar de airport en om acht uur vlieg ik terug naar huis. Ik kan nu al zeggen dat dit de meest bijzondere reis is geweest van mijn twintig jaren. Bedankt voor mijn nieuwe thuis, Rusland! ♥️🎄
  1. Moskou, Rusland
  2. Moscow