Solnechnogorskiy, Russia - Polarsteps
Een allerlaatste bericht vanuit Rusland! Ik zit momenteel koffie te drinken in de Starbucks op de luchthaven en ik ben klaar om naar huis te gaan. Ik zit al heel lang op de airport en ik heb nog nooit zo'n saaie Kerst gehad. Over een kwartiertje kan ik inchecken voor mn vlucht en eindelijk mn tas van tien kilo dumpen. Het voelt een beetje vreemd om weg te gaan uit Rusland, want ik kan mn nummer 1 van de bucketlist afstrepen. Vorig jaar schreef ik het al, en ik denk er nog precies zo over; aan alleen op reis gaan zit weinig uitdaging meer. De grootste uitdaging voor mij is het samen reizen.
Ik heb me, ondanks de kerstdagen, niet eenzaam gevoeld hier. Waarschijnlijk was ik daar ook iets te druk voor. Ik ga Moskou missen. Het was zó mooi. Het is hier zo mooi. De mooie, felle kleuren van de gebouwen onder het dikke pak sneeuw. De norse, niet Engels sprekende mensen. Het doen en laten waar ik zin in heb. Maar naar huis gaan is ook fijn. Eindelijk weer naar Alain en naar Luna. Ik heb mam ook al een week niet gezien. Ik heb jullie gemist. 🥰
Moskou heeft me alles behalve teleurgesteld. Ik ben zo positief verrast over deze hele reis. Het is in het echt zoveel mooier dan op de foto's, en de sfeer is niet te omschrijven. Ik kom terug, Moskou. Tot snel. ♥️
Moskou, Rusland
Solnechnogorskiy