El Bocadito, Nicaragua - Polarsteps
Vanaf Bocas del Toro hebben we de bus genomen naar San Jose in Costa Rica omdat we vanaf daar een overstap hadden richting Rivas in Nicaragua. We besloten om 1 nacht in Costa Rica te overnachten omdat het anders wel een hele lange reis werd. De grensovergang tussen Costa Rica en Nicaragua was een beetje grimmig, ze googelen namelijk je naam en kijken wat je doet in het dagelijks leven. Journalisten zijn absoluut niet welkom en mensen die veel met social media doen eigenlijk ook niet. Als je op mijn naam googelt is de eerste link die je te zien krijgt: LinkedIn, Iman Safaie, social media creative.
Gelukkig was er uiteindelijk niet zo gek veel aan de hand en kregen we allemaal een stempel. De eerste bestemming in Nicaragua is San Juan del Sur, wat bekend staat om het smerige feest ‘sunday funday’. Iedereen komt hier naartoe voor Sunday funday maar wij waren zó gesloopt van de busreis dat we dit hebben geskipt.
Op 1 mei was ik jarig en Giulia en Chiara hebben hun best gedaan om mij zo jarig mogelijk te laten voelen (dank!!!!). In de ochtend hebben ze me getrakteerd op ontbijt en in de middag op cocktails. Omdat het hier zo benauwd is zijn we iedere dag zo moe rond 21:00, dus rond 22:00 zijn we lekker gaan slapen.
Op 2 mei was Giulia jarig en deze dag was iets actiever. We zijn namelijk gaan ziplinen waarbij ook een Tarzan swing bij inbegrepen zat (zie video). Dit was echt heel vet, totdat we werden aangevallen door 3 haviken. We zaten te dicht in de buurt van hun nest en als we niet alert waren hadden we serieus geraakt kunnen worden tijdens de aanval. Het was even een kwartiertje bukken en hard brullen tot we weer ver genoeg van het nest af zaten. Wel een vette ervaring eigenlijk.
ImanSafaie
Midden- & Zuid-Amerika