Pontorson, France - Polarsteps
Omdat we bij het hotel pas na 4-en konden inchecken en we rond 3 uur al in de buurt waren, beslissing genomen om door te rijden naar le Mont St Michel,
Weetje:
Mont Saint-Michel werd destijds gesticht door de heilige Aubert rond 700, die op de berg in eenzaamheid en verbondenheid met de natuur en de zee kwam bidden. Volgens de legende zou de Aartsengel Michaël verschenen zijn aan de heilige Aubert, die visioenen kreeg over een kerk op de rots.
Staat op de Werelderfgoed lijst, machtig om te zien, een drukte van belang, dus meer dan toeristisch, lang wandelpad er naartoe en een beetje vals gespeeld en de gratis transferbus genomen, was echt wel een eindje, de terugweg wel al wandelend afgelegd want er stond een rij te wachten all the way up to Georgia. (Hebben jullie een idee hoe druk het was👍) Het zonnetje 🌞scheen en er stond een aardige bries🌬️, zie fotos, maar wat boften we hiermee.
De abdij hebben we niet bezocht, wel op ons gemakkie rond gelopen, wat hoogteverschillen overbrugd, een drankje gedronken en crêpes gegeten, met 🍋 en Nutella, beiden prima tussendoortjes, we zitten tenslotte in Frankrijk.
Mooie afsluiting en invulling van de middag. Op naar ons hotel in Caen.
Met Thoom naar Normandië 🫶
Pontorson