Amritsar, India - Polarsteps

Met Kerst uitgeslapen en naar de kerk. Die staat toevallig recht tegenover het hotel. Er is een soort kerstmarkt bij en kleine kermis. Verder is er van Kerst niets te merken. Naar de zilveren vrouwentempel met een riksja en daarna te voet door de oude binnenstad. Kleine straatjes vol honden, soms koeien, mensen, onooglijke huizen en onbeschrijfelijk veel vuil. Raar genoeg begint zelfs dat een beetje te wennen. Ik deel geld uit omdat het Kerst is. Prahlad heeft dat met klem ontraden - tenzij je geld genoeg hebt-. Als je aan een persoon geld geeft heb je binnenren seconde een heleboel mensen achter je aan die om geld vragen. We lunchen bij de McDonalds - de enige vegetarische ter wereld - met een softijsje tegen de keelpijn en in de hoop op internet. Vergeefs,allen bij de gids doet internet iets. McDonalds ligt aan een grote brede straat die onlangs is opgeknapt. Op een groot plakkaat staat dat de straat 26 oktober 2016 geopend is. Ze hebben nieuwe façades voor de oude gevels gezet en de straat autovrij gemaakt. Het lijkt nog het meeste op de outlet in Roermond. Alleen dan met een zee aan Sikhs die onderweg naar de tempel zijn of op de terugweg.
  1. IrenevanPelt
  2. India