Arges, Romania - Polarsteps

Rustige slaapplaats in het veld, denk je dan. Toch beter dan de klokken van mijnheer pastoor, denk je dan. Niet dus! Bij het krieken van de dag worden we gewekt door een claxonstoot. Eéntje maar. Niets aan de hand. Enige tijd later hevig gebonk op onze auto’s. Ze doen maar, maar klaarwakker zijn we nu wel. We maken ons klaar voor vertrek. Bij Eric is dat in een handomdraai bij mij is dat toch wat langer. Vandaar dat hij 5 sterren heeft en ik …. juist ja. De inhoud van de Landrover moet dringend gereorganiseerd worden. Dringend! Het is zaterdag vandaag en je ziet het op de snelweg. Geen vrachtwagens en weinig verkeer. Cruisen noemen we dat. Langs de weg zien we grote kuddes schapen gehoed door échte schaapherders. Nostalgisch mooi! De dag kabbelt verder en ook de kilometers tikken aan. Doel vandaag is de bekende Transfagaransan Pass. Een intense kronkelweg naar een hoogte van meer dan 2000 m. Alleen is het zaterdag, alle Roemenen op uitstap. Dus FILES naar de top. Maar zó mooi. Juist voor de top besluiten we de file uit te rijden en pannenkoeken te bakken. Super! Het wordt rustiger op de bergpas en we horen van een meertje juist voorbij de top. We verkassen maar het lukt niet. Geen plaats voor onze 4x4’s. Wat verder naar beneden kan wel en we installeren ons,zij aan zij,op een plateau dat via een klein off-road stukje van een tiental meters kan worden bereikt. Enige tijd later horen we een lange Jaguar verwoed naar ons toekomen.Zijn banden patineren het zand in de lucht. Een jonge, symphatieke gast stapt uit om naar onze wagens te kijken. Hij heeft zelf een Landrover Defender en dan wordt je al gauw lid van de familie. Eric haalt onze drone boven en laat hem onze locatie en omgeving filmen. Fantastische kijk vanaf de hoogte. Het weer betrekt een beetje. Het is een lange dag geweest, het deel van de Transfagaransan naar boven zit er op. Morgen naar beneden. Hopelijk zonder file. Bedankt allemaal om ons te volgen, de routine moet nog komen, het posten moet beter,de spelfouten mag uzelf verbeteren en van de rest trekken wij ons niets meer aan. Dag 4 Totaal afgelegd: 2.052 km
  1. JanTolleneer
  2. Antwerp - Cape Town 2022-2023