End Aluminium, Turkey - Polarsteps

We laten ons nogmaals heerlijk verdwalen in de kleine straatjes met hun gezellige drukte, hun typische restaurantjes, winkeltjes, theehuisjes en de wereldberoemde Grand Bazar waar we Turkse thee gaan drinken. Tegen de middag nemen we de metro naar Topkapi denkende dat daar het Topkapi Paleis is gelegen. Niet dus. Daar zien we de grote dome ‘Panorama’.We gaan binnen en de dome geeft een 360 graden beeld van de gevechten in 1453 van de verovering van de stad Constantinopel. Heel indrukwekkend, realistisch en prachtig voorgesteld. Het Topkapi Paleis werd in 1478 door Fatih Sultan Mehmet in gebruik gehouden voor een periode van 380 jaar, tot het sultanaat werd afgeschaft. We bezoeken het ganse paleis waarbij uiteraard de harem sectie niet mag ontbreken. Terwijl we terugkeren naar onze wagens krijgen we telefoon van de bewakers van de Shopping Mall dat de wagens weg moeten van de parking. Geen probleem, we waren toch van plan om te vertrekken. In het donker rijden we Istanboel buiten. We hebben een adres doorgekregen van een het bedrijf Markersan waar we op de bedrijfsparking mogen overnachten. Ook hier worden we door de nachtwakersgemeente vriendelijk ontvangen en van thee bediend. Afgelegde totale afstand 2.948 km
  1. JanTolleneer
  2. Antwerp - Cape Town 2022-2023