Ankara, Turkey - Polarsteps
Opnieuw naar Ankara, voor bezoek aan het immens Mausoleum van Ataturk. Een empathische, militaire grondlegger van het huidig Turkije die gedurende zijn loopbaan van 20 jaar tot zijn overlijden Turkije op een absoluut hoger niveau heeft gebracht. De liefde van het volk voor hem is zelfs nu nog zichtbaar en tastbaar. Zó mooi om te zien. De aflossing van de wacht is indrukwekkend.
In een buurt Hamamönü drinken we een typische Turkse koffie, traag getrokken in heet zand.
De Atakule Tower gaan we met de lift naar boven om een panoramisch zicht te hebben van de immense stad Ankara. In het restaurant Big Chef helemaal bovenaan nuttigen we ons Turks avondmaal met het 5 sterren uitzicht.
Tegen de avond rijdt Aysegul ons terug naar de farmhouse. Elke avond hebben we,met haar als tolk, een gezellige babbel met haar ouders. Plots verdwijnt Eric even en komt verrassend terug met een doos ijsroom van mamma Kalinka uit Schoten. Een lach op iedereens gelaat en natuurlijk véél water in onze monden. Heeft dat gesmaakt zeg!
Afgelegde totale afstand : 3.373 km
JanTolleneer